img_0020.jpg

  • 1 litr wody
  • 1/2 szklanki czerwonej soczewicy (namoczonej na noc)
  • Pół dużego selera
  • 2 ziemniaki
  • 2 pomidory
  • 1 puszka fasolki Kidney (nerka)
  • 3 ząbki czosnku
  • Ziele angielskie, kostka bulionu warzywnego, mała łyżeczka słodkie, czerwonej papryki

Krok 1.

Do litra wody dodać kostkę bulionu warzywnego, ziele angielskie, czosnek, namoczoną dzień wcześniej soczewicę, obrane, umyte i pokrojone w małą kostkę ziemniaki i seler.

Krok 2.

Na wolnym ogniu gotować przez około 30 minut.

Krok 3.

Sparzyć pomidory i pokrojone dodać do garnka. Gotować przez kolejne 10 minut.

Krok 4.

Dodać fasolkę kidney oraz łyżeczkę słodkiej czerwonej papryki.

Ta zupa jest idealna na zimowe wieczory, przepis na dwie osoby. Najlepsza następnego dnia.

Smacznego.

Reklamy