Sałatka ze szpinakiem i pieczarkami

Zwykły wpis

  1. 200 g świeżego szpinaku
  2. 250 g pieczarek (naturalnie najlepsze są grzyby np. kurki)
  3. 2 garście pestek słonecznik

SoS

  1. oliwa z oliwek
  2. ciemny ocet balsamiczny
  3. sos sojowy

Proporcje na sos powinny być skomponowane według uznania, ja np. wolę bardziej kwaśne

Umyty szpinak wkładamy do miski, im większa tym lepsza.

Kroimy pieczarki w ćwiartki i dusimy na maśle roślinnym, aby nabrały ładnego złotego koloru.

Gorące pieczarki mieszamy ze szpinakiem w misce i polewamy sosem.

Pestki słonecznika prażymy na suchej pateli na bardzo małym ogniu, gotowe posypujemy sałatke.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s