Zupka PoMidoRowa

Zwykły wpis

  • 8 średniej wielkości pomidorów
  • 1 mała Cebulka
  • 750ml Bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • Kilka listków świeżej bazyli
  • Sól i pieprz
  • Śmietana sojowa
  • Ryż
  • Cukier
  • Masło roślinne
  1. Zalać pomidorki wrzącą wodą.
  2. W garnku na rozpuszczonym maśle dusimy cebulkę i wyciśniete ząbki czosnku ok. 2 minut.
  3. Dodajemy obrane i drobno pokrojone pomidorki, dusimy przez 5 minut
  4. Dolewamy gorący bulion i gotujemy przez kolejne 10 minut pod przykryciem, na małym ogniu.
  5. W międzyczasie wstawiamy ryż. Gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  6. Pod sam koniec do zupki dodajemy szczypte: soli, pieprzu i cukru
  7. Drobno siekamy kilka swieżych listków bazyli i posypujemy zupkę
Reklamy

One response »

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s