KapuśniaK

Zwykły wpis

900g kiszonej kapusty

250g pieczarek

4 małe ziemniaki

1 duża cebula

2 sojowe parówki

Przyprawy: listek laurowy x 2, sól i pieprz do smaku

2 duże łyżeczki stołowe Oleju słonecznikowego lub roślinnego

1 lyżeczka mąki

1 litr bulionu warzywnego

  1. Do 1 litra bulionu warzywnego wrzucic pokrojone w kostkę ziemniaczki oraz cebule i liscie bobkowe
  2. W oddzielnym garnku w okolo 1/2 litra wody przegotowac kiszona kapuste. Okolo 30 minut na malym ogniu.
  3. Umyc i pokroic w plasterki pieczarki. Poddusic na maśle lub oliwie roślinnej.
  4. Kiedy ziemniaczki już zmiekną, wrzucic do garnka obgotowana i odcedzona z soku i wody kapuste.
  5. Gotowac przez kolejne 20 minut, nastepnie wrzucic pieczarki.
  6. Ugotować wedlug przepisu na opakowaniu parowki sojowe.
  7. Przygotowac zasmazke, wlewajac na patelnie 2 duże łyżki oliwy, następnie wsypać 1 łyżkę mąki. Wymieszac mąkę i oliwę na patelni tak aby nie bylo grudek oraz aby zasmażka nabrała złocistego koloru.
  8. Do zupy dodac zasmażkę i ugotowane, pokrojone w plasterki parówki. (można je również lekko podsmażyć na patelni)
  9. Gotowac zupę na małym ogniu przez kolejne 10 – 15 minut. Można doprawić troszkę solą i pieprzem. Gotowe!!!
Reklamy

4 responses »

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s