Naleśniki Meksykańskie z pastą z czerwonej fasoli

Zwykły wpis

4 Tortilla (miękkie naleśniki meksykańskie)
1 puszka fasolki Kidney
½ świeżego ogórka
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
½ wędzonego tofu

  1. Fasolkę odcedzić i zmiksować na konsystencje pasty
  2. Pokroić wszystkie warzywa i tofu na sredniej grubosci paseczki
  3. Wysmarowac tortille pasta z fasolki (az po brzegi, ulatwi to sklejenie nalesnika)
  4. Ulozyc na przemian, na calej dlugosci papryki, ogorek i tofu z malymi odstepami
  5. Zawinac scisle nalesnik
  6. Jesli chcesz podac w kawalkach w pionie tj. na zdj.obetnij koncowki nalesnika aby moc go swobodnie postawic z jednej i z drugiej strony. Z jednego nalesnika wychodza 3 male roladki.
Reklamy

4 responses »

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s