Meksykańskie Fajitas

Zwykły wpis

  • 6 – 8 naleśników meksykańskich
  • 250g pieczarek
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka fasolki Kindney (nerkowca)
  • 1 duża marchewka
  • przyprawy: słodka papryka

+ Salsa (przepis na stronie)

  1. Umyć i pokroić warzywa: pieczarki i marchewke w talarki, papryki w paseczki
  2. Udusić marchewkę na parze
  3. Resztę warzyw (oprócz fasolki) wrzucic na patelnie i poddusić na małej ilości oliwy z oliwek. Jeśli warzywa zaczynają sie przypalać dolewam troszeczkę wody.
  4. Dodać miękką marchewkę.
  5. Dodać fasolkę. Poddusić razem okolo 3 minut na dużym ogniu ciągle mieszając, tak aby wyparowała cała woda.
  6. Nałożyć na naleśniki farsz, zawinąć i podawać odrazu do jedzenia 😉

Przy tym przepisie zapraszam bardzo mocno do kreatywnośći! Farsz można urozmaicić cebulką, kukurydzą, papryczkami chilli lub kotletami sojowymi pokrojonymi w paseczki a’la kurczak.

Reklamy

One response »

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s