img_1076

Składniki

  • 2 torebki ryżu (2 szklanki)
  • 1 duża papryka zielona
  • 1 duża papryka czerwona
  • 6-8 średnich ogórków konserwowych
  • 1 średni ogórek zielony, świeży
  • cebula – bardzo mało
  • 2 garście rodzynek
  • Curry (3 duże łyżeczki), bazylia (1 mała łyżeczka), pieprz (1/2 małej łyżeczki)
  • sos sojowy około 2 dużych łyżek
  • majonez sojowy

Sposób

  1. Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu ( nie powinien się kleić)
  2. Pokroić na drobno wszystkie warzywa i wrzucić do sporej miski.
  3. Dodać wystudzony ryż, wymieszać.
  4. Dorzucić rodzynki, majonez i przyprawy.Ilość przypraw to kwestia gustu, więc przyprawiać i smakować. GOTOWE!
Reklamy