Sałatka szpinakowa z truskawkami w sosie musztardowo/makowym

Zwykły wpis

recipe-spinach-strawberryjpgP.S. Moje zdjęcie wkrótce 😉 to jest zapożyczone

Skład (na 4 osoby):

250 g świeżego szpinaku
10 dużych truskawek
4 duże łyżeczki Oliwy z oliwek
2 małe łyżeczki Musztardy – ziarnista
1 mała łyżeczka Miodu (dla wegan bez)
1 mała łyżeczka maku

Sposób:
1.Umyć i osuszyć szpinak
2. Umyć truskawki i pokroić w cienkie platreki. Wymieszać ze szpinakiem.
3. Przygotować sos: 4 duże łyżeczki oliwy z oliwek, 2 małe łyżeczki musztardy, 1 mała łyżeczka miodu. Wymieszać w kubku a potem włożyć do garnka z woda i podgrzać na wolnym ogniu. Odstawić z ognia dodać mak i polać szpinak z truskawkami.

Reklamy

3 responses »

  1. To musi być niezłe, zawsze mnie ciekawiło połączenie truskawek z sałatą lub szpinakiem.
    Pozdrawiam i zapraszam na mojego wegańskiego bloga:)

    madzior

    • Bardzo fajny pomysł, ale jest jeszcze przepis na mojej stronie na sałatkę szpinak i pieczarki i tam bez nasion słonecznika to ani rusz 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s