Grzyboburger

Zwykły wpis

IMG_1397

IMG_1396 IMG_1395 IMG_1399

Skład:

  • 1 bułka (x ilość osób)
  • 1 boczniak (x ilość osób) ja niestety nie miałam boczniaka, więc użyłam gigantyczne pieczarki 🙂
  • oliwa z oliwek
  • sałata, ogórek świeży i kiszony, pomidor, kiełki (może też być rzodkiewka, cebula)
  • sól ziołowa

Sposób:

  1. Posypać boczniaka z obu stron solą ziołową i pozostawić na około 10 minut
  2. Rozgrzać patelnię z oliwą z oliwek i na średnim ogniu smażyć boczniaka około 5 minut na jednej i 5 minut na drugiej stronie
  3. Posmarować bułki maślem roślinnym, położyć boczniaka.
  4. No i teraz jak kto lubi nałożyć warzywka.
  5. Zamknąć bułkę i otworzyć szeroko buzię – SMACZNEGO

Dodatki: ketchup, musztarda, majonez sojowy

Reklamy

3 responses »

  1. Nie dajcie za dużo soli ziołowej i nie trzymajcie grzyba w niej za długo. Bo mi wyszło za słone, ale i tak pycha! Użyłam pieczarek i to małych, ale efekt i tak świetny:) Polecam! mniam !!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s