Warzywa w ziołach prowansalskich

Zwykły wpis

Skład:

  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 średnia cebula
  • 200 gram pieczarek
  • ok 90 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka stołowa ziół prowansalskich
  • ok 120 ml wody
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki sosu sojowego

Sposób:

  1. Umyć warzywa
  2. Pokroić w platerki/paseczki
  3. Przygotować marynat: połączyć oliwe z oliwek, wodę i zioła prowansalskie, wyciśnięty czosnek, sos sojowy. Zalać warzywa.
  4. Przykryć naczynie folią i wstawić do lodówki na 30 minut.
  5. Piekarnik podgrzać do 180C . Wstawić warzywa z folią na 30 minut z termoobiegiem + dodatkowe 10 minut bez przykrycia.
  6. GOTOWE! mozna podać jako dodatek do makaron-penne-z-suszonymi-i-swiezymi-pomidorami
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s