Tajskie Czerwone Curry

Zwykły wpis

Składniki:

  • czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 2 duże łyżki pasty czerowne curry (np. firmy Tao Tao dostępna w Tesco)
  • 2 torebki ryżu (praboiled)

Sposób:

  1. Umyć warzywa
  2. Pokroić w paseczki
  3. Ugotować ryż według wskazówek na opakowaniu.
  4. Wrzucić na wok warzywa z odrobiną oliwy z oliwek
  5. Warzywa ciągle mieszamy, jeśli trzeba dodać odrobinę wody. Warzywa powinny być al dente. Dlatego potrzebny jest duży ogień i ciągłe mieszanie.
  6. Dodajemy mleko kokosowe i pastę.Mieszamy wszystko, mieszamy kilka razy na dużym ogniu.
  7. GOTOWE podajemy z ryżem!
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s