Skład:
- 1 kostka wędzonego tofu
- 3 średnie marchewki
- 1 por
- 1/2 cebuli
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 pietruszka
- 2 duże ząbki czosnku
- 1 duża łyżka bbq sosu (polecam „sticky bbq” firmy Newman’s Own uwaga zawiera miód)
- 1 duża łyżka majeranku
Sposób:
- Umyć i pokroić warzywa + całe ząbki czosnku (warzywa pokroić w kostke, plastry, duże, małe jak to woli)
- Wrzucić do garnka, dodać majeranek, sól, pieprz, oliwa z oliwek i pół szklanki wody
- Dusić wszystko pod przykryciem na małym ogniu aż warzywa będą miękkie około 20 minut
- Dodać sos BBQ i tofu (pokrojone w kostkę)
- Dusić około 10 minut.
Gotowe bardzo fajne z samo z chlebem lubjako dodatek do ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu 🙂
Reklamy
Świetna obiadowa propozycja. Ja bym tylko nie dodawała tak dużo marchewki, no ale proporcje każdy dopasowuje do swoich upodobań. Generalnie pycha 🙂
Pewnie np. można wogule zastąpić marchewkę pieczarkami 🙂 Pozdrawiam K.
bardzo fajna potrawa, na pewno wypróbuję:-) Ja również nie jestem fanką marchewki, więc pewnie zastąpię ja pieczarkami, albo czymś;-)