Pierogi z nadzieniem WarzywNym i kAszą gryCzaną

Zwykły wpis

                                                                              Skład:

Ciasto

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklana letniej wody
  • szczypta soli
Farsz
  • 1 cukinia
  • pół torebki kaszy gryczanej palonej
  • 1 duża marchewka
  • 6 średnich pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól ziołowa do smaku
Sposób:
  1. Umyć warzywa
  2. Zetrzeć marchewkę i cukienię na największych oczkach.
  3. Pieczarki pokroić w drobną kostkę
  4. Wrzucić wszystko na patelnię i poddusić na oliwie z oliwek, dodać czosnek i sól
  5. Ugotować kaszę według instrukcji na opakowaniu.
  6. Kiedy warzywa będą miękkie dodać pół torebki kaszy, wymieszać i odstawić farsz aby wystygły, można dodać wegański ser żółty
  7. Przygotować ciasto na pierogi.
  8. Nałożyć farsz, zawinąć pierogi
  9. Gotować w osolonej wodzie, aż wypłyną na wierzch 🙂 ok. 2 minut
  10. Polać oliwą z oliwek i posypać świerzym koperkiem 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamy

One response »

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s