Muffinki z malinami

Zwykły wpis

IMG_5077

Skład:

  • 250g zwykłej mąki do pieczenia
  • 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 małej łyżeczki sody oczyszczonej
  • 20 dużych malin
  • 175g brązowego cukru (trzcinowy)
  • 250ml sojowego mleka
  • 90ml oleju roślinnego
  • 1 duże jajko ( ja np. używam zmielone nasiona Lnu (Flax seeds 3 duże łyżeczki = 1 jajko)
  • 1 mała łyżeczka ekstrakt waniliowy

Potrzebne:

Dwa naczynia – jedno na produkty suche, drugie na ciekłe

Mikser

specjalna taca na Muffiny

papierowe, jednorazowe pojemniczki na Muffins

  1. Nagrzewamy piecyk do 200C i przygotowujemy tacę, wkladamy papierowe pojemniczki
  2. W misce mieszamy wszystkie suche produkty
  3. W drugiej misce mieszamy wszystkie ciekłe produkty
  4. Łączymy zawartość obu misek.
  5. Wkładamy do pustych papierowych kubeczków 1 malinkę na spód, a potem jak już wlejemy ciasto 2 na wierzch
  6. Ciasto (dość rzadka konsystencja) wlewamy po równo do papierowych pojemniczkow (mniej więcej do połowy)
  7. Wkładamy do piecyka na około 20 minut, jeśli masz piecyk z termoobiegiem to na ok. 15 minut
Reklamy

One response »

  1. My partner and I stumbled over here from a different
    page and thought I may as well check things out. I like what I see so now i am following you.
    Look forward to exploring your web page
    again.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s