Paszteciki pieczarkowo – cebulowe

Zwykły wpis

Skład:

  • 1 ciasto francuskie (dostępne w Biedronce)
  • 1/2 opakowania pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz
Sposób:
  1. Umyć i posiekać na drobno cebulę.
  2. Dusić warzywa na małym ogniu aż całkowicie odparuje woda, dodać czosnek.
  3. Przyprawić do smaku, odstawić do ostudzenia.
  4. Nastawić piekarnik na 200C.
  5. Rozwinąć ciasto, przekroić na 6 lub 8 (w zależności od tego czy chcemy małe czy DużE paszteciki 🙂 równych części.
  6. Nałożyć farsz, zawinąć boki do środka.
  7. Piec z termoobiegiem 18 minut
Podawać z barszczem czerwonym 🙂
Reklamy

7 responses »

  1. Przeczytaj skład ciasta następnym razem jak odwiedzisz Biedronkę 🙂 Ja nic niewegańskiego nie znalazłam.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s