KoloRowe LecZo

Zwykły wpis

Skład:

  • 1 duża zielona cukinia
  • 1 duża żółta cukinia
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 duża marchewka
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pomarańczowa papryka
  • 4 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • papryczka chili
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie x 6 ziarenek
  • liść laurowy x 4
  • 1 słoiczek koncentratu
  • oliwa z oliwek
  • 1 szklanka wody
Sposób:
  1. Myjemy i kroimy wszystkie warzywa, mogą być w drobną lub większą kostkę….. Ja wolę większą.
  2. Wrzucamy wszystko do sporego garnka, polewamy oliwą z oliwek.
  3. Wrzucamy ząbki czosnku. ziele angielskie, przyprawy.
  4. Wlewamy wodę i dusimy na małym ogniu około 45 minut, od czasu do czasu mieszając.
  5. Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy.
  6. Gotujemy przez kolejne 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s