WeGańskie Sushi

Zwykły wpis

Skład

  • 1 opakowanie Nori Maki
  • 2 szklanki ryżu do sushi
  • Ocet ryżowy
  • wasabi
  • 1 kostka wędzonego tofu
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pomarańczowa/żółta papryka
  • 1 słoik różowego imbiru
  • 1/2 ogórka zielonego
  • 1 awokado

Sposób

  1. Pokroić wszystkie warzywa w bardzo cienkie paseczki
  2. Ugotować i ostudzić ryż, przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu
  3. Ułożyć Nori Maki na macie z bambusa
  4. Ułożyć ryż na płatku nori, a na nim warzywa (zgodnie ze sposobem na robienie sushi, czyli tylko na początku)
  5. Zrolować i pokroić na grubość według upodobania
Ten przepis jest na przynajmniej 6-8 głodnych osób 🙂 idealny na imprezę. Podawać z wasabi i różnymi sosami sojowymi.

Reklamy

3 responses »

  1. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this fantastic blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
    I look forward to brand new updates and will talk about this site with my Facebook group.
    Chat soon!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s