Skład
- 1 opakowanie Nori Maki
- 2 szklanki ryżu do sushi
- Ocet ryżowy
- wasabi
- 1 kostka wędzonego tofu
- 1 czerwona papryka
- 1 pomarańczowa/żółta papryka
- 1 słoik różowego imbiru
- 1/2 ogórka zielonego
- 1 awokado
Sposób
- Pokroić wszystkie warzywa w bardzo cienkie paseczki
- Ugotować i ostudzić ryż, przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu
- Ułożyć Nori Maki na macie z bambusa
- Ułożyć ryż na płatku nori, a na nim warzywa (zgodnie ze sposobem na robienie sushi, czyli tylko na początku)
- Zrolować i pokroić na grubość według upodobania
Ten przepis jest na przynajmniej 6-8 głodnych osób 🙂 idealny na imprezę. Podawać z wasabi i różnymi sosami sojowymi.
Reklamy
ryż do sushi to chwyt marketingowy, wystarczy zwykły, krótkoziarnisty, najtańszy. najważniejsze jest jego przygotowanie i cierpliwość
też już próbowałam z basmati 🙂 masz rację dokładnie to samo 🙂
It’s a shame you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this fantastic blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
I look forward to brand new updates and will talk about this site with my Facebook group.
Chat soon!