Placki Zimeniaczane z gulaszem (czyli węgierskie)

Zwykły wpis

Image

Placki skład:

  • 4 duże ziemniaki
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 1/2 dużej cebuli
  • 1 jajko (wegańska substytut np. zmielone siemie)
  • sól, pieprz
  • 3-4 duże łyżki mąki ziemniaczanej
  • olej rzepakowy

Sposób:

  1. Obrać i umyć ziemniaki
  2. Zetrzeć na tarce, na małych oczkach, cebulę.
  3. Zetrzeć ziemniaki również na małych oczkach.
  4. Dodać zgnieciony czosnek.
  5. Dodać jajko i mąkę, przyprawić. Wszystko wymieszać.
  6. Odlać nadmiar wody.
  7. Smażyć w dużej ilości oleju rzepakowego.

Image

Gulasz skład:

  • 8-10 pieczarek
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego
  • majeranek
  • ostra papryczka czerwona
  • oliwa z oliwek

Sposób:

  1. Udusić na oliwie pieczarki z czosnkiem, dodać pokrojoną drobno paprykę. dusić.
  2. Dodać fasolkę, wsypać przyprawy i koncentrat pomidorowy. Podusić jeszcze chwilę na wolnym ogniu.

Image

Reklamy

4 responses »

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s