Zupa Jarzynowa

Zwykły wpis

Zupa Jarzynowa

Skład:

  • młode ziemniaczki
  • mały kalafior
  • fasolka szparagowa
  • włoszczyzna
  • koperek
  • masło lub oliwa
  • liść laurowy
  • sól i pieprz ziołowy

Nie podaję tu proporcji, bo niektórzy wolą więcej marchewki niż selera, lub mniej ziemniaków a więcej włoszczyzny

Sposób:

  1. Umyć warzywa, obrać i pokroić
  2. Do garnka wrzucamy na masło lub oliwkę, sól i pieprz no i oczywiście warzywka (oprócz kalafiora i fasolki) z liściem laurowym i lekko duszę przez 3 minutki
  3. Zalewamy wodą 1,5 – 2 litrów (zależy czy lubicie gęstą czy mniej gęstą zupę). Gotuję na średnim ogniu około 10 minut.
  4. Dodaje kalafiora i fasolkę oraz posiekany koperek. Gotuje na małym około 20 minut.

Gotowe 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s