Zupa z Botwinki

Zwykły wpis

Image

 

Skład:

  • 1 pęczek botwinki
  • 6 młodych ziemniaczków
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 średnie marchewki
  • ziele angielskie
  • sól i pieprz
  • masło

Sposób:

  1. Wszystkie warzywa umyć i wyszorować
  2. Pokroić botwinkę i ziemniaki, zetrzeć marchewkę (grube oczka)
  3. Do garnka wrzucić dużą łyżkę masła, ziele angielskie,botwinkę, marchewkę. Lekko poddusić, zalać 1-1,5 litrem wody. Doprawić solą i pieprzem.
  4. Wrzucić ziemniaczki i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 25 minut.
  5. Kiedy warzywa zmiękną, dodać umyty i posiekany koperek. Gotować dodatkowe 10 minut.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s