Chłodnik

Zwykły wpis

Image

Skład:

  • pęczek botwinki
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 4 średnie ogórki gruntowe
  • 4 duże rzodkiewki
  • duży jogurt wegański lub naturalny
  • 1 1/2 bulionu warzywnego
  • sól, pieprz

Sposób:

  1. Umyć i pokroić botwinkę (całość wraz z burakami)
  2. Podusić botwinkę na małym ogniu z odrobiną masła.
  3. Zalać bulionem, dodać sól i pieprz do smaku. Gotować około 15 minut.
  4. Pozostawić do ostudzenia.
  5. Umyć i pokroić ogórki, rzodkiewkę, posiekać koperek i szczypiorek.
  6. Do chłodnej botwinki dodać jogurt i warzywa. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s