Sos/dip/pasta z pieczonej papryki

Zwykły wpis

IMG_9398

IMG_9393IMG_9385

Skład:

  • 3 czerwone papryki
  • 1 żółta papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • świeży majeranek i bazylia
  • sól
  • oliwa z oliwek

Sposób:

  1. Nastawić piekarnik na 200C
  2. Umyć papryki, ułożyć w całości w naczyniu żaroodpornym, polać oliwą.
  3. Włożyć do piekarnika na 25 minut w połowie obrócić.
  4. Gotowe papryki pozostawić do ostygnięcia, zdjąć skorę i oczyścić z gniazdek.
  5. Do melaksera wrzucić papryczki, zgnieciony czosnek, przyprawy i zioła, dodać odrobinę oliwy z oliwek. Zmiksować pulsacyjnie 3-4 razy

Można użyć jako dip, jako smarowidło na chleb lub sos na kanapkę np. z serem kozim

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s