Sernik limonkowy bez pieczenia

Zwykły wpis

IMG_9404

IMG_9403

Skład:

  • 200g herbatników petit Beurre
  • 50g masła
  • 250g serka mascarpone
  • 125ml soku z limonek (4 limonki)
  • 350ml mleka skondensowanego z puszki
  • 1/2 małej łyżeczki startej skórki z limonki

Sposób:

  1. zmiksować herbatniki w melakserze
  2. roztopić masło, dodać do herbatników, zmiksować aż powstanie „mokry piasek”
  3. wsypać do okrągłej formy na ciasto (ja mam o średnicy 23cm) i ubić równo dużą łyżką. Wstawić do lodówki
  4. wycisnąć sok z 3 limonek, z 4 zetrzeć skórkę i wycisnąć sok
  5. do miski włożyć serek mascarpone i wlać mleko skondensowane. zmiksować aż powstanie aksamitna masa.
  6. dodać sok z limonki. zmiksować.
  7. wylać na spód z herbatników, posypać skórką z limonki. przykryć folią i odstawić do lodówki na 3-4 godz
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s