Ciacho ze śliwkami

Zwykły wpis

IMG_9440

Skład:

  • 2 1/2 szklanki mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kostka Kasi (temp. pokojowa)
  • 1 szklanka cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 4 jajka (temp. pokojowa)
  • 1/2 kg śliwek

Sposób:

Nagrzać piekarnik na 170C (góra-dół)

  1. Masło o temp. pokojowej ubić z cukrem białym i waniliowym, do ubitej masy dodać jajka
  2. Przesiać do miski mąkę i proszek do pieczenia, połączyć z masą. Zmiksować.
  3. Wyłożyć do naczynia (ja mam tortownice).
  4. Umyć, przekroić na pół i wyjąć pestki ze śliwek. Ułożyć na masie, lekko wciskając placem w dół.
  5. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170C na 50-60 min
  6. Przed podaniem posypać cukrem pudrem 🙂
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s