IMG_9745

IMG_9743

Na dwie osoby

  • 1 opakowanie salad mix (dostępne we wszystkich supermarketach)
  • 1/2 cukini
  • 6 dużych pieczarek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1  duży pomidor

na sos

  • oliwa z oliwek około 60ml
  • duża łyżka musztardy
  • mała łyżka miodu
  • pieprz

Sposób:

  1. Umyć warzywa
  2. Pokroić warzywa (oprócz pomidora) i grillować na patelni grillowanej, aż się pięknie zarumienią
  3. Zrobić sos, najlepiej w słoiczku.
  4. Wysypać salad mix na jeden wielki talerz (jeśli to dodatek do obiadu) lub dwa oddzielne  (jeśli to lunch),  wyspypać na to grillowane, ciepłe warzywa.
  5. Pokroić na grube plastry pomidora, grillować na patelni, dodać do sałatki, polać sosem
Reklamy