Sałatka z grillowanymi warzywami

Zwykły wpis

IMG_9745

IMG_9743

Na dwie osoby

  • 1 opakowanie salad mix (dostępne we wszystkich supermarketach)
  • 1/2 cukini
  • 6 dużych pieczarek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1  duży pomidor

na sos

  • oliwa z oliwek około 60ml
  • duża łyżka musztardy
  • mała łyżka miodu
  • pieprz

Sposób:

  1. Umyć warzywa
  2. Pokroić warzywa (oprócz pomidora) i grillować na patelni grillowanej, aż się pięknie zarumienią
  3. Zrobić sos, najlepiej w słoiczku.
  4. Wysypać salad mix na jeden wielki talerz (jeśli to dodatek do obiadu) lub dwa oddzielne  (jeśli to lunch),  wyspypać na to grillowane, ciepłe warzywa.
  5. Pokroić na grube plastry pomidora, grillować na patelni, dodać do sałatki, polać sosem
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s