Sałatka z kapusty pekińskiej i pomarańczy

Zwykły wpis

IMG_1447 (1)

IMG_1450 (1)

Skład:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 pomarańcza
  • 1 jogurt wegański
  • świeży koperek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól morska
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób:

  1. Umyć i poszatkować kapustę.
  2. Obrać i pokroić pomarańcze. Wsypać do miski.
  3. Do jogurtu dodać zgnieciony czosnek, pokrojony koperek, sól i pieprz do smaku. Dodać do miski i dobrze wymieszać.

Ta sałatka jest fajna i lekka, może być posiłkiem (lunch) samym w sobie lub jako dodatek do obiadu.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s