Dyniowa zupa z makaronem

Zwykły wpis

IMG_1466

Skład:

  • dynia (około 1,5kg)
  • 1 duża cebula
  • 1 duży ziemniak
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 papryczki chili
  • 1 szklanka makaronu (mały np. muszelki)
  • świeża natka pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • 4 litry bulionu warzywnego

Sposób:

  1. Obrać cebulę, dynię i ziemniaki, pokroić w kostkę. Oczyścić z nasionek chilli i pokroić na małe kawałeczki.
  2. Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucić cebulę, chilli i czosnek, poddusić aż cebula się zeszkli.
  3. Dodać ziemniaki i dynię wymieszać, zalać bulionem. Zwiększyć ogień i gotować około 15 minut, aż zmiękną wszystkie warzywa. Następnie gotować na małym ogniu około 10 minut.
  4. Blenderem zmiksować lekko zupę. Tak aby ładnie zgęstniała, ale aby pozostały w niej piękne kawałeczki dyni.
  5. Dodać makaron i gotować 10 -15 minut.

Podawać ze świeża natką 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s