Kasza gryczana i gulasz warzywny

Zwykły wpis

IMG_20160515_162156

Skład dla 2-3 osób

  • 2 torebki kaszy gryczanej palonej
  • 2 duże marchewki
  • 250g pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • pęczek koperku
  • pęczek natki

Sposób:

  1. Warzywa umyć i pokroić.
  2. Wszystko wrzucić do garnka, dodać odrobinę oliwy z oliwek.
  3. Dodać przyprawy, pół koperku i natki, zalać wodą (około pół szklanki)
  4. Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu, aż warzywa zmiękną.
  5. Ugotować kaszę gryczaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  6. Dodać pomidory z puszki, gotować na małym ogniu około 15 minut.
  7. Na koniec dodać koperek i natkę.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s